sunnuntai 24. helmikuuta 2008

Mallitilkkuja

Sohvi-saalilanka, Elfin colour-mohair, Garnstudin Cotton Viscose ja Jitterbug väri Gauguin. Lisään tiheydet muistiin myöhemmin. Kahdessa ensimmäisessä puikot 3,5, jälkimmäisissä 2,5.

Ei päästy tänään jumppakerhoon, koska vauva nukkui niin myöhään, lunta oli tullut niin paljon ja miehen aika meni ylityötunteja keräillessä. Onneksi vauvan kummitäti poikkesi kylässä.

Olen malttanut mennä varhain nukkumaan lasten kanssa ja jaksanut paljon paremmin. Värjäyshurmiotakin on vielä jäljellä, itse asiassa ei meinaa uni tulla silmään, kun suunnittelen pussisekoituksia. Lankaa ja limsajauhetta on tulossa lisää ensi viikolla. Omaa silmää miellyttää eniten lanka, jossa kaksi tai kolme väriä liukuu toistensa lomaan ilman rajoja, mutta aion kokeilla pätkävärjäystäkin parin-kolmen värin vierekkäisillä sävyillä. Nyt kun olen kokeillut langanvärjäystä, into ostaa "valmiita" lankoja on vähentynyt. Pitäisikö kokeilla vielä kehräämistäkin...? Käsityöalan yrittäjä-kaveri suositteli värttinää. Olen niin avuton kaikkien härvelien kanssa, missä on liikkuvia osia, että arastelen rukkiakin huipputeknologisena vimpaimena. Mitä se epäilemättä onkin.

Ajattelin koota tänne omaankin päikkyyni koolauslinkkejä, niistä on ollut paljon apua suunnitellessa ja värjätessä.

Löysin Riihivillan kertakaikkisen upeat sivut, joissa riittää lukemista ja tutkimista sieni- ja kasvivärjäyksestä.

4 kommenttia:

Arteeni kirjoitti...

Kivoja tilkkukokeiluja!! Mullakin on löysä käsiala ja joudun usein käyttämään paljon ohjetta tai suositusta pienempiä puikkoja. Nyt olen tietoisesti yrittänyt tiukentaa käsialaani, mutta se repsahtaa heti kun neulon jotain pitsiä (jossa löysä käsialan on eduksikin). Neulonnan iloa sulle!

M kirjoitti...

On se munkin Juliette vuoden pari muhinut mielessä, joten nou hätä :) Ja tuskin ihan pian valmistuu, vaikeaa kutoa potilas sylissä :( Josko joskus kuitenkin. Lanka ainakin on oikeaa väriterapiaa!

Ariadne kirjoitti...

Jos langan kehrääminen kutkuttaa, niin pääset helposti kokeilemaan. Youtube:sta löytyy videomateriaalia kehräämisestä niin rukilla, kuin värttinälläkin. Värttinällä on yksinkertaisempaa aloittaa, mutta onhan se tietysti verrattomasti paljon hitaampaa, kuin rukilla. Mikäli kaapissa ei satu olemaan hienoa värttinää, voi sellaisen tehdä kokeiluja varten vaikka puupuikosta ja tennispallosta. Kokeile youtubeen hakusanoja "spinning yarn" tai "handspinning yarn on a drop spindle". Tässä vielä yksi linkki selkeisiin ohjeisiin: http://www.youtube.com/watch?v=drXid5cT0y8
Toisaalta sulla on nyt toi värjäysvaihe päällä...joten herkullisia väriliemiä.

Bilkis kirjoitti...

Kiitos vinkistä, täytyy käydä katsomassa!