maanantai 18. helmikuuta 2008

Aloitetaan

Haaveilen tällaisesta neuletakista, joka oli uusimmassa Modassa. Olen lukenut ohjetta ja se vaikuttaa melko yksinkertaiselta tehdä- tarkoitan, se vaikuttaa olevan helposti muokattavissa vielä yksinkertaisemmaksi ja helpoksi tehdä.

Langan pitäisi olla jotain ohuehkoa, mutta silti ryhdikästä villaa, mieluiten vielä merinovillaa. Olen sellainen hikihattu, etten pysty pitämään kahta paitaakaan päällekkäin. Näitä ihania villatakkeja olisi silti saatava. Mies inhoaa tuota empirelinjaa, mutta häneltä ei kysytä.

Värikin olisi nyt mietittävä tarkkaan ennen toimeen ryhtymistä. Tyyli vaatisi jotain vaaleaa ja heleää-luonnonvalkoinen? Kissankellonsininen on suuri ihastukseni tällä hetkellä kuten muutkin lämpimät siniset. Kaapissa olevat vaatteet vaan ovat kaikki tympäisevää koboltinsinistä. Miksikähän se tympii? Mitä tunnetta koboltinsininen mahtaa edustaa? Miksi mielistyin siihen kaupassa, miksen jättänyt rekkiin? Ehkä en silloin vielä osannut tarkemmin eritellä sinisen sävyjä. Muistan kyllä, miten yhteen aikaan ajatus lämpimästä sinisestä sai aivot heittämään voltin- sinisen koko ideahan on olla viileä. Mutta sitten silmät (tai aivot) aukenivat näkemään hurmaavan NeitsytMarianviitan ultramariinin ja violettiin taittuvien sinisten lämmön.

Varma väri olisi joku beigen sävy. Mutta en haluaisi varmistella. Haluaisin kieriskellä väreissä. Enkä kuitenkaan oikein täysillä uskalla. Rouva Hyvä Maku on aina ruoska ojossa uhkaamassa. Steriili vanha kurppa. Sillä hyvä makuhan vain on ja lepää laakereillaan ja on olevinaan. Siitä ei koskaan synny mitään uutta eikä hauskaa.

Jos en pidä varaani ja suitsi itseäni koko ajan kaupassa tai kirpputoreilla käydessäni, kaikki vaatteeni olisivat kohta fuksian värisiä. Kun eri ihmiset puhuvat syklaamin, kirsikan tai fuksian värisestä, he tarkoittavat luultavasti aivan eri sävyjä. Onkohan olemassa jotain yleistä värisävyluokitusta, jossa vaikkapa lohenpunainen, persikka, koralli, meloni ja tangeriini olisi pysyvästi määritelty ja erotettu toisistaan? Gutermanin ompelulankojen värikartta räpsähti auki mielessäni.

Puoli tuntia jotka sain blogin päivitykseen on kulunut, pim!

2 kommenttia:

M kirjoitti...

Onnea uuteen blogiin :)

Hempeitä sävyjä kun mietit, niin uskaltaudun ehdottamaan vaaleankeltaista tai minttua. Myös mainitsemasi kissankellonsininen kuulostaa hyvältä :) Fuksia tms joku noista väreistä, mitä tuossa otsikkopalkissa on, voisi puolestaan olla aika rock :)

Bilkis kirjoitti...

Kiitos:):)

Keltaista minä mietinkin kovasti. Tuntuu, että sitä käytetään aikuisten vaatteissa todella vähän.